Gen na prawdę jest beznadziejny, widać po fotkach. Te drobne kości, to znaczy chude przedramię, króciuteńkie paluszki (źle mi chwytać sztangę!), małe dłonie i zdolność do zatłuszczania na brzuchu mnie przeraża... nie jestem czystym ekto.
A Ty Rbk___, co sądzisz o moim przypadku? Co sądzisz o "genie", budowie ciała? Chude, drobne kości i zdolność do zatłuszczania! Jest mi na prawdę cholernie głupio patrząc na kolegów nie jedzących śniadania, nie tykających w szkole żadnego jedzenia, ćwiczących bez posiłku przed treningowego zaraz po lekcjach, którzy robią bardzo dobre [...]
[...] masy. Jest wiec realna szansa na to, ze Twoj nadgarstek ulegnie jeszcze pogrubieniu. Ogolnie zazwyczaj osoby wysokie, reprezentuja ty budowy ciala, gdzie nadgarstki sa dosc chude wynika to z budowy szkieletu, ktory po prostu jest drobny w swojej budowie. Na forach internetowych czesto pisze sie o rozbudowie nadragstkow poprzez cwiczenia, jednak [...]
[...] Całą resztę miksujemy w robocie kuchennym. Ja dorzucam w zależności od tego co akurat mam pod ręką: twaróg chudy, banana, mrożone truskawki lub jagody, jogurt naturalny lub owocowy, mleko chude, oliwę z oliwek, kakao zwykłe, słodzik + czasami gainera/białko. Poza twarogiem wrzucam to co mam pod ręką. Makaron zalewasz owym sosem i gotowe.
[...] jak jest u Ciebie. Czesto bardzo ciezko przybrac ektomorfikom na wadze. Czyli tak jak widać, sam Twój typ sylwetki jest obligatoryjnym efektem, że Twoje ręce są długie i chude, co daje wąski obwód w nadgarstku. Aby to zmienić warto będzie zwiększyć masę (lecz tu będzie potrzebna zbilansowana dieta, bez której efekty mogą być nikłe), która [...]
[...] sna własną rękę bądź jeszcze lepiej skorzystać z pomocy trenera bądź zaufanej strony na której zrobią to za Ciebie np. http://potreningu.pl/plan Aby nadgarstki nie były chudee dobrze byłoby zwrócić uwagę na rozbudowę przedramienia ponieważ może to mieć wpływ na obwód samych nadgarstków. Do ćwiczeń na przedramię zaliczamy m.in. -ściskanie [...]
Witaj. osoby o typowej budowie ektomorficznej mają obwód w nadgarstku nawet 15-16 cm, co bez wątpienia jest niewiele i może przysparzać o kompleksy. Szczególnie w przypadku, gdy nasza masa mięśniowa nie jest zbyt duża. Jednak czy ma to jakiekolwiek znaczenie dla wyglądu sylwetki? Drobny układ kostny wbrew pozorom moze dawac optycznie większe [...]
[...] dziadkowei byli slusznego wzrostu czy tez nie, bo dziedzimymy co drgie pokolenie:-) Ogolnie zazwyczaj osoby wysokie, reprezentuja ty budowy ciala, gdzie nadgarstki sa dosc chude wynika to z budowy szkieletu, ktory po prostu jest drobny w swojej budowie. Na forach internetowych czesto pisze sie o rozbudowie nadragstkow poprzez cwiczenia, jednak [...]
[...] źródła białka skąd pochodzi część zapotrzebowania na tłuszcz. - Musi mieć źródło tłuszczu. Jeżeli jedzą jajka, tłuste mięso lub rybę, nie ma problemu, ale gdy mięso jest chude, należy dodać olej kokosowy, masło, smalec czy oliwę z oliwek. Powinni starać się korzystać ze źródeł bogatych w cholesterol i tłuszcze nasycone. Tłuszcze nasycone są [...]
[...] tłuszczu. Tłuszcze zwierzęce zastępuj olejami lub oliwą z oliwek. 6. Mięso i jego przetwory jedz w ilościach umiarkowanych dwa lub trzy razy w tygodniu. Wybieraj mięso chude. W pozostałe dni jadaj dania z ryb i roślin strączkowych (fasola, groch, soja). 7. Ograniczaj spożycie soli kuchennej. Jedna płaska łyżeczka soli dziennie dodawana do [...]
co do mikrofali to jak jakies chude miesko bez kosci to sie nadaje. gorzej jak jakies cale kurczaczki czy cos, nie przeniknie rownomiernie. ryby mozna w solance, mieso swoja droga tez, ale mniejsze zastosowanie. solanka zmniejsza wyciekanie soku w porownaniu do zwyklego rozmrazania w wodzie. takie rozmarazanie w lodowce jest najgorsze pod wzgledem [...]
[...] z soi lub fasoli (100 g - 400 kcal) * 100 - 150 g zielonego groszku (100 g - 68 kcal) * 100 g nasion sezamu, ziaren słonecznika, maku - 600 kcal * 100 g sera twarogowego chudego (104 kcal) * 100 g sera żółtego - jednak ten zawiera dużo tłuszczu i cholesterolu (100 g ok. 350 kcal) * 150 g serków homogenizowanych (100 g - ok.150 kcal) * 200 g [...]
[...] dawki dziennej witaminy B1 należy skonsultować się z lekarzem. Wit. B2 Najbogatszymi źródłami wit. B2 są mleko i produkty mleczne, kasze gruboziarniste, ciemne pieczywo, chude mięso, wątroba. Ryboflawina wchodzi w skład enzymatycznie czynnych związków zwanych flawoproteinami. które biorą udział w wielu procesach metabolicznych, m. in. w [...]
[...] mózgu i ukladu nerwowego. Amerykanie cierpieliby na mniej chorób serca, gdyby jedli wiecej jaj. Substytuty jaj powoduja nagla smierc zwierzat testowych. “Jedz chude mieso i pij niskotluszczowe mleko” Chude mieso i niskotluszczowe mleko jest ubogie w witaminy rozpuszczalne w tluszczach, niezbedne w procesie przyswajania [...]
[...] w organizmie. Przede wszystkim należy zapewnić sobie spożycie białka w ilości, co najmniej 2,2 g na kilogram wagi ciała dziennie, pochodzącego głównie z chudych źródeł, jak chude mleko, kurczęta (białe mięso), białka jaj, chuda wołowina, a także białka serwatki znajdujące się w proszkach proteinowych i napojach zastępujących posiłek. Wyniki [...]
[...] w organizmie. Przede wszystkim należy zapewnić sobie spożycie białka w ilości, co najmniej 2,2g na kilogram wagi ciała dziennie, pochodzącego głównie z chudych źródeł, jak chude mleko, kurczęta (białe mięso), białka jaj, chuda wołowina, a także białka serwatki znajdujące się w proszkach proteinowych i napojach zastępujących posiłek. Wyniki [...]